Flygtninge

Der var engang på Beldringe Flyveplads 2014

Søndag den 7. december kl. 11-15 indbyder Besættelsesmuseum Fyn alle med en historie om besættelsesårene til at komme forbi museet og fortælle.

Museet oplever ofte besøgende, der har en historie om dengang Beldringe Flyveplads blev anlagt i 1944-45. Mange lokale har stadig minder om dengang deres familie måtte forlade hus og hjem for at give plads til den tyske besættelsesmagt og deres styrkelse af forsvaret af Danmark. Mange husker også sabotager mod flyvepladsen eller mod Nordfynske Jernbane.

Årene, hvor Allesø husede knapt 2.000 tyske flygtninge, står også som en skarp erindring hos mange. Er der nogen, der arbejdede som vagt i området eller på anden måde havde kontakt med flygtningene vil museet gerne høre om det.

Museet vil gerne indsamle disse historier for at øge deres viden om områdets historie. Hvis der er nogen, der ligger inden med
billeder fra området, vil museet gerne låne dem til scanning.

Samtidigt søger museet flere frivillige, der gerne vil være kustoder og rundvisere. Hvis man vil høre mere er man velkommen til at kigge forbi.

Der er gratis adgang på museet denne søndag og kl. 13 byder museets folk på en særlig rundvisning i den gamle kommandobunker.