Kommentar til artikel

På baggrund af artiklen i Lokalavisen Nordvest den 4. november føler vi på Besættelsesmuseum Fyn trang til en kommentar.

Overskriften lød Nazister indtog lufthavnen. Et godt blikfang til en overskrift og artiklen inde i avisen var velskrevet og rigtig god! Tak for det!

Men det er faldet os for brystet at vores skuespillere, eller reenacctors som de helst vil kaldes, benævnes nazister. Selvfølgelig er avisens læsere klar over at der er tale om skuespil, men alligevel rammer det os. Vi formidler over hele besættelsestidens palet – og det indbefatter også den tyske tilstedeværelse.

Der findes reenactmentgrupper, der fokuserer på alt fra vikingetid til 2. Verdenskrig og deres levendegørelse af de pågældende perioder, er med til at gøre historien mere nærværende for os alle. Reenactmentgrupperne er fremragende formidlere og gode til inddrage gæsterne. Vi håber at vi fortsat kan tilbyde denne form for formidling, både med modstandsfolk, amerikanske, engelske og tyske soldater. Og der er IKKE en eneste nazist iblandt dem – i rollen er de værnemagtsoldater. Efter showet er de helt almindelige unge mænd, der “nørder” med 2. Verdenskrig.

På bestyrelsen vegne

Jens P. Sørvin, formand for Besættelsesmuseum Fyn