Bunkeren

Lørdag d. 23. september kl. 11-16 afholder Besættelsesmuseum Fyn Military Display Day 2017

Der bliver et væld af oplevelser for hele familien! Adgang gratis

Historiske våben og kanoner, reenactment , uniformer, rustninger, veteranfly, Jetfly, propelfly, helikopter, F16 og veteranmotorcykler og militærkøretøjer fra 2. Verdenskrig og den kolde krig fylder pladsen omkring H. C. Andersen Airport.

Det er også muligt at købe en rundflyvning med helikopter og propelfly. Veteranforeningerne, Forsvarets Veteran Center og De blå Baretter kommer og fortæller om deres arbejde. Hjemmeværnet er på plads med oplysning og aktiviteter for store og små. Der vil også være faldskærmsudspring ved Center Jump og Fyns Flyveklub holder åbent hus. På gården Rosendal vil der være udstillinger, og hvis du har lyst til at se og prøve 1940’ernes hotte dans LINDY HOP er der også mulighed for det.

Der kan forekomme ændringer i programmet på selve dagen.

Hele området vil emme af historie lige fra ridder i rustning der udkæmper blodige kampe over 2. verdenskrig, hvor du kan se den britiske soldat pudse sit våben, til nutiden specielforces der lave helikopter angreb.

Der kan opleves, at kanoner og geværer skyder og eksplosioner flænger luften i det ellers rolige Beldringe og meget mere.

Besættelsesmuseum Fyn har åbent for betalende gæster.

På museet kan du blive klogere på modstandsarbejdet og hverdagen under besættelsen. I den gamle kommandobunker kan du høre og læse om tilblivelsen af Beldringe Flyveplads, som tyskerne anlagde i 1944/45.

I lufthavnens cafeteria finder man modstandsmanden Gustav Holmberg, der vil fortælle om sine oplevelser under besættelsen i 1940 – 1945 og der vil være ALSANG.

Der kan købes mad og drikke hos Fru Nielsens Take Off i lufthavnen.

Der er gratis adgang til pladsen, dog opkræves der entré til Besættelsesmuseum Fyn (40 kr./voksne, 20 kr./børn). Gratis parkering.

Ret til ændring forbeholdes.

Venlig Hilsen
Jens P Sørvin 26376044